logo
Категории

Проект Ший масло от Мали

 

 

Чрез закупуване на Annemarie Börlind продукт подкрепяте семейства в Мали!

 

По случай своята 50-та годишнина Annemarie Börlind започва партньорство с „Häuser der Hoffnung e.V." (Домове на надеждата), по проекта – Ший масло от Мали.

Общността на Siokoro е много бедна, но има богат ресурс от дървета карите (ший), от чиито ядки се добива маслото Ший, използвано в много от продуктите Annemarie Börlind.
Ние обзаведохме и поддържаме нова лаборатория там, като същевременно се грижим за обучението на жените, които по традиция събират и обработват ядките. Събирането и продажбата на реколтата са биологично контролирани. На място се провеждат курсове по здраве и хигиена, анти-спин обучения, както и програма за ограмотяване на жените от Siokoro и седем околни села. Börlind ще обучава мъже и жени от Мали, и в своята лаборатория в Calw, Германия.

В дългосрочен план, за производство на около 20 тона масло от Ший за година по напълно еко-съобразен начин, ще се използват слънчеви източници и колектори за топла вода, за да се генерира необходимата енергия.

Annemarie Börlind също така предлага своята помощ и подкрепа за изграждането на търговски взаимоотношения и световен маркетинг за Ший маслото от Мали.