logo
Категории

Рози, не опиат!

 

 Чрез закупуването на Annemarie Börlind продукти, вие подкрепяте нашите усилия в Близкия изток за борба с наркотиците и бедността, и ни помагате да направим света по-добро място!

 

В иранската провинция Керман, на надморска височина от 2500 метра, ще откриете фермери отглеждащи ароматни алени рози. Особеното тук е, че тези полета много често са използвани, за да бъдат засаждани с опиум.

 

За да предотврати разрастването на производството и търговията с опиум, Börlind работи с местните фермери от години, за да им помогне да поемат контрола върху собственото си препитание. Сигурните поръчки за доставки на розово масло, осигуряват на над 1500 души в района сигурни доходи. Част от печалбата се използва от Фондация Sanati за финансиране на три сиропиталища и убежище за жени.

Ароматните розови рози цъфтят веднъж годишно - от началото на май до средата на юни. Това е и периодът, когато се прибира реколтата. Все още затворените пъпки внимателно се подбират, след което се преработват в ценно розово масло и розова вода с помощта на традиционна Ориенталска рецепта. От 4000 кг. розови листенца се получава един литър скъпоценно Персийско розово масло.