logo
Категории

Термална вода BÖRLIND

 

Термална вода Börlind - от дълбините на Шварцвалд

 

 

На всички продукти на Börlind GmbH е отбелязано, че са "Произведени в Шварцвалд". Този печат за произход указва не само близостта на компанията до природата – което винаги е било с водеща роля и източник на вдъхновение за развитието и производството на нашите козметични продукти – но той се откроява с още нещо съществено - водата!  Както знаем, водата е в основата на всеки крем.  Докато масово производителите на козметика използват обикновената водопроводна вода, Börlind има свой ​​собствен дълбок сондаж за изворна вода. Изключително  меката, планинска вода, идваща от дълбините на Шварцвалд, e собственост на компанията Börlind и поради това е напълно защитена от замърсяване.
 

През 1976 г. единият от основателите на компанията  - Walter Lindner,  окрилен от идеята, че в една област с множество известни термални извори, като Bad Teinach, Bad Liebenzell и Bad Wildbad, е напълно възможно да бъде открит ценен водоизточник и на собствения терен на компанията в Calw-Altburg. Това начинание е увенчано с успех и от тогава водата, използвана в продуктите на Börlind идва от дълбочина 166 метра.

С изключение само на няколко продукти, които са произведени, чрез използването на термална вода от близката Bad Wildbad, всички останали продукти съдържат нашата собствена дълбоко-изворна вода - достъпна само в спа-центъра на Börlind и в продуктите на Börlind!

 

Това, което прави водата толкова специална, е изключително високата й степен на чистота и безупречно микробиологично качество, дължащо се на голямата дълбочина от която идва. Това означава, че друго антимикробно пречистване, като например добавяне на хлор, не е необходимо. Тя не съдържа пестициди и други вредни вещества, като тежки метали. В контраст на това, тя е богата на магнезий, калий и натрий. Преди влагането й в продуктите обаче, водата бива обезсолена чрез обратна осмоза, така че да може да се използва и като технологична вода. В противен случай, минералите съдържащи се в нея, могат да причинят нестабилност на козметичните формулите.